Print deze pagina

Jazz in Duketown 2016!!

apr 13, 2016

Frame and greenZondagmiddag 15 mei a.s. zal tijdens Jazz in Duketown de APM Bigband uit Rosmalen een optreden verzorgen in De Orangerie te ‘s- Hertogenbosch. Het belooft een fantastische happening te worden, een stijlvolle locatie welke uitermate geschikt is voor een dergelijk jazzconcert. Muziek voor een publiek met een brede interesse, voor ieder wat wils (APM staat tenslotte voor “All Peoples Music”!). Uiteraard gratis toegang.

Daarnaast zal ook de uit Trier (Duitsland) afkomstige bigband “Frame in Green” deelnemen. Dit orkest is uitgenodigd vanuit het samenwerkingsverband tussen ’s-Hertogenbosch en Trier, samen met Leuven de “partnersteden” van onze gemeente. Daar waar de APM Bigband zich presenteert met 2 vocalisten, zal Frame in Green zich presenteren met louter instrumentale bigbandmuziek. Een mooie afwisseling derhalve tussen beide orkesten.

Juist de bigbandmuziek heeft de laatste jaren een steeds groter wordende aanhang verkregen, wat mede te danken is aan bekende artiesten als Robbie Williams, Michael Bublé, maar ook oudere popmuzikanten als Rod Stewart en Paul Anka hebben deze muziekstijl weer nieuw leven ingeblazen. De APM Bigband speelt nog steeds ook de oude “standards” van o.a. Frank Sinatra, Glenn Miller- en Count Basie maar ook staan er volop moderne nummers van o.a. Kid Creole and the Coconuts, Mink Deville, Elbow Bones and The Racketeers en Stevie Wonder op het repertoire. De algehele muzikale leiding van het orkest wordt sinds 2005 verzorgd door Jos van Erp.

Een stijlvolle locatie: “De Orangerie”, Sint Jozephstraat 15 , met 2 bijzondere bigbands op de zondagmiddag bij Jazz in Duketown; van harte aanbevolen, een bezoek meer dan waard – en kom dus zeker langs!.

Aanvang optreden 15:30u en einde 19:30u.

Tot ziens bij dit gratis optreden en veel plezier toegewenst!

Orangerie Den Bosch eventlocatie Hutten Fotoboek 110

2334