APM-band-met-koor-1500-x-250.jpg

Agenda APM Bigband

Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Zoeken
JoSPoP
Contact www.josvanerpmuziek.nl

20 juni improvisatiesessie en optredens in Den Durpsherd in Berlicum

JoSPoP: meespelen en meegenieten op bijzonder muziekspektakel

Zin in muziek maken en op zoek naar inspiratie en een bijzondere uitdaging? Op zaterdagavond 20 juni is Den Durpsherd het middelpunt voor iedereen die zijn muzikaal talent wilt ontdekken of wil genieten van een afwisselende avond. Het muziekspektakel JoSPop biedt je de mogelijkheid deel te nemen aan een super-improvisatiesessie. Zowel beginners als gevorderden zijn van harte welkom. Als klap op de vuurpijl vinden bovendien optredens plaats van drie bands die een veelheid aan muzikale stijlen vertegenwoordigen. De deelname aan en toegang tot JoSPoP is gratis. Voor deelnemers en bezoekers is er veel te genieten tijdens dit muziekspektakel dat een initiatief is van Jos van Erp Muziek.

JoSPop opent 20 juni om 19.30 uur met een improvisatiesessie. Het belooft een unieke happening te worden waaraan zowel blazers, strijkers als toetsenisten kunnen deelnemen. Interesse? Meld je dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de Facebookpagina van Jos van Erp Muziek. Deelnemers krijgen vooraf bladmuziek toegezonden. Onder begeleiding worden op 20 juni een aantal stukken behandeld en ingestudeerd met een jazzy en swingend karakter. De sessie biedt volop ruimte voor improvisatie. Zowel starters als gevorderden zijn van harte uitgenodigd. Voorop staat het samen genieten van muziek maken en het verkennen en verleggen van grenzen. Dit alles onder professionele begeleiding.

Optredens
Na de supersessie biedt JoSPoP een podium aan drie bands die zich voor een breder publiek presenteren en die gecoacht worden door Jos van Erp. In Den Durpsherd treedt als eerste op The Nine O'Clock News. Deze band, met als thuisbasis Gorinchem, is al geruime tijd bij elkaar en speelt voornamelijk popcovers vanaf de jaren '70. Ook speelt deze formatie tijdens JoSPoP enkele eigen nummers. Daarna wordt het stokje overgenomen door Irene's Angels & Demons. Dit gemĂȘleerde gezelschap rond frontvrouw Irene Koster bestaat uit leden van de APM Bigband uit Rosmalen. Wat hen verbindt is naast de passie voor het bekende bigbandrepertoire de hang naar andere swingende, funky muziek. Voor het sluitstuk van JoSPoP tekent When Worlds Collide. Vier schoolvrienden die stevige eigentijdse muziek spelen en deel uit maken van een nieuwe lichting pop- en rockbands gecoacht door Jos van Erp Muziek.

Initiatief
Door de veelheid aan stijlen en de mogelijkheid om zelf deel te nemen aan de improvisatiesessie is JoSPoP een hoogst interessant evenement voor iedereen die op zoek is naar inspiratie. JoSPoP is een aanrader voor degenen die hun muzikaal talent willen ontdekken of nieuwe stappen willen zetten in hun muzikale ontwikkeling. Initiatiefnemer achter dit evenement is Gestelnaar Jos van Erp.

Na zijn studie Elektronisch Orgel/Piano/Toetsen Lichte Muziek aan het Rotterdams Conservatorium bouwde Jos een rijke ervaring op als docent, bandcoach en arrangeur. Jos is verbonden aan diverse muziekscholen in en buiten de regio en heeft een eigen lespraktijk in Sint-Michielsgestel. Tijdens de lessen wordt uitgegaan van de wensen, ambities en het niveau van de leerling. De eerste (proef)les is altijd gratis! Aangezien Jos thuis is in de meest uiteenlopende muziekstijlen (populair, klassiek, jazz, swing en rock) kan hij voor elk muziekgezelschap een arrangement op maat verzorgen. Verder is hij actief als dirigent van het Dagorkest van Harmonievereniging Sint-Michaël te Sint-Michielsgestel, dirigent van Showkorps Concento (Breda), dirigent/arrangeur van de APM Bigband (Rosmalen), dirigent van Mannenkoor Il Favorito (Ammerzoden) en dirigent/organist van het JBZ-koor te Den Bosch. Voor meer informatie: www.josvanerpmuziek.nl

Locatie Den Durpsherd in Berlicum

APM BigBand het volgen meer dan waard!

APM Bigband is op diverse sociale media te vinden. Geef je reactie.